Get Going

GET GOING – En introduktionskurs för dig som vill lära dig grunderna och de mest användbara tillagningsteknikerna. Ditt självförtroende som matlagare kommer att få sig en rejäl boost.
Vi börjar med att gå igenom EGGets anatomi och tänder upp.
Därefter pratar vi om olika sorters kol och rökträ, hur hänger det ihop, vilken sorts kol passar till vilken sorts råvaror.Vi går igenom temperaturreglering, direkt och indirekt grillning med hjälp av konvektorplatta, cavemanstyle när man grillar direkt i glödbädden samt rökning.
Parallellt med att vi går igenom teknikerna lagar vi ett antal rätter med hjälp av dessa. Under kursen har vi med oss Mathin Lundgren, en av Sveriges finaste bartenders, som lär dig hur du med enkla medel och hjälp av grillen kan lyfta dina cocktails till helt nya nivåer (med eller utan alkohol).

Kursen tar ungefär 4h och kostar 1995:-
Om du har köpt ditt EGG hos oss så använder du vouchern du fick med dig när du bokar.

Kursdatum:
16, 19, 29 juni
6, 15, 27 juli
10, 12 augusti

Du bokar din kurs på Tickster