För första gången någonsin kommer Sveriges mest besatta pizza-shokunins Ville Ilola och Bes Balaj från Lilla Napoli i Falkenberg hålla en cooking class tillsammans med kokboksförfattaren Jonas Cramby och BBQ-evangelisterna Holy Smoke.
Detta får ni bara inte missa! Under en lång lärorik, och rökig dag kommer vi verkligen pusha gränserna för vad man egentligen kan göra med en grill. Förutom att Ville och Bes kommer hålla masterclass i konsten att sätta en deg, preppa råvaror och baka den perfekta napoletanska pizza kommer de också visa hur man transformerar en helt vanlig klotgrill till det 500 grader heta inferno som är en napolitansk pizzaugn (samt baka pizza till lunch såklart).
Johan Fritzell och Johan Åkerberg från Holy Smoke kommer lära ut sina bästa BBQ-tricks samt ladda rökarna med lite gött medan Jonas Cramby precis kommit hem från Kina verkligen superladdad på Hong Kong BBQ.
Förutom att snacka nudlar, såser och tillbehör kommer han även lära er grilla en vackert bärnstensfärgade char siu (fläskkarré), visa hur du får till en perfekt frasig fluffig svål på sin siu yuk (fläsksida) och kanske, möjligtvis även våga sig på det kanske svåraste (och godaste) du kan göra med en grill: Pekinganka.
Kort sagt: Kinamat, napolitansk pizza och lite gammal hederlig amerikansk BBQ – på en och samma fullmatade dag!