Kategorier
Cooking Class

CRAMBY & MYLLYMÄKI – 17 JUNI 2016

Under en heldag med BBQ- och mexfantasten Jonas Cramby och stjärnkocken Tommy Myllymäki får du lära dig hur du bäst tämjer dessa element.

När det kommer till matlagning finns det inget som slår smaken av rök och eld. Under en heldag med BBQ- och mexfantasten Jonas Cramby och stjärnkocken Tommy Myllymäki får du lära dig hur du bäst tämjer dessa element. Vi kommer lära oss rök- och BBQ-tekniker, hur man tillagar mat i grillgrop och ägna oss åt vanlig snabbgrillning, fast i den lite högre skolan.

Redan före frukost förbereder och stoppar vi in brisket och ribs i Holy Smokes barbecuegrillar. Vi passar även på att gräva ner en get och en flaska mezcal i marken för en så kallad barbacoa.

När detta är gjort tänder vi på binchotankolen, en japansk kolsort som brinner så hett att en vanlig klotgrill smälter, och grillar snabbt tunt skuren wagyu till våra breakfast tacos. Under förmiddagen lär Jonas dig hur du får till autentiska salsor, rubs och tillbehör och såklart, hur du gör färsk masa till dina majstortillas.

Under en dekadent skaldjurslunch visar Tommy Myllymäki även hur man höjer sina hemmasåser till Bocuse d’Or-nivå och ger dig sina bästa tips, knep och grillhemligheter. Tillsammans fixar vi de allra bästa tillbehören och sidorätterna till kvällens brakfest.

Nån gång framåt kvällen blir det äntligen dags att öppna barbecuegrillarna och gräva upp geten. Resultatet äter vi med tillbehören vi lärt oss laga under dagen samt någon, eller några av Holy Smokes öl. Om andan faller på avslutar vi på närbelägna Garage bar där det inte är helt omöjligt att båda kockarna visar upp såväl sina dj-skills som hur man snabbt och enkelt får till världens godaste vickning.

SLUTSÅLT

Din varukorg