Skip to main content

Det började med en längtan efter något som inte fanns i Sverige. Rökt kött som hade legat och gottat till sig i en smoker under en massa timmar.

Så det riggades en enklare utrustning i trädgården hemma i Höganäs i nordvästra Skåne, vilket fick till följd att familjen fick äta barbecue till frukost, lunch och middag. Funkade inte. Någon gång i den vevan drog vi till USA för att käka ”the real thing”. Väl där så blev det solklart, sådana här godsaker, det vill säga mört kött som nästan faller sönder när man tar i det och som har en lent rökig smak som sin mest naturliga krydda, måste utan prut erbjudas till skåningar och svenskar i Sverige!

Efter ett par år med bulletsmokers tog vi steget och skeppade hem två stora smokers från landet i väster. Då hade vi också fått hyra marken i Bräcke en halvmil norr om Höganäs i höjd med Krapperupps slott. Först var det hela tänkt som köttbod men medan man står och passar de där rökarna så måste man ha något att göra så vi började sälja sandwiches och redan från dag ett, ja i alla fall dag två så kom det mycket mer folk än vad vi någonsin hade kunnat föreställa oss och på den vägen är det.

Tiden går fort när man har roligt sägs det och vi kan bara hålla med, just nu är vi inne på vår tionde säsong och väldigt mycket har förändrats sen den 9 april 2014 när första containern landade i Bräcke, I skrivande stund räknar vi till 22…

Så välkommen hit!