Skip to main content
0

Stjärnkocken Tommy Myllymäki, kokboksförfattaren Jonas Cramby och BBQ-evangelisterna Holy Smoke hälsar välkomna till en cooking class i rökens, eldens och den heliga såsens namn.

Dom är tillbaka!

Stjärnkocken Tommy Myllymäki, kokboksförfattaren Jonas Cramby och BBQ-evangelisterna Holy Smoke hälsar välkomna till en cooking class i rökens, eldens och den heliga såsens namn. Under en lång dag kopplas ett helhetsgrepp på grillning från klassisk amerikansk low- and slow via asiatisk snabbgrillning till hur man lagar de bästa tillbehören och såserna.

Dagen börjar redan innan frukost med att ni tillsammans med Johan Fritzell och Johan Åkerberg från kokboksaktuella Holy Smoke laddar rökarna med det kött som vi kommer äta samma kväll. Medan deltagarna dricker en kopp kaffe och käkar en stående frukost kommer ni att få prova på att förbereda köttet och lära er teknikerna och hemligheterna som gjort att Holy Smoke nominerats till Årets krog på Restauranggalan.

I två år har kokboksförfattaren Jonas Cramby studerat japansk och koreansk grillning och nu är han grymt sugen på att dela med sig av vad han lärt sig. Deltagarna delas upp i små grupper och under ett antal cook-a-longs lär Jonas er allt om yakitori, yakiniku och korean BBQ. En mängd sidorätter, såser och tillbehör förbereds och ni lär er hur man styckar yakitorikyckling och skär wagyu, gör en grym yukhoe, koreansk råbiff, och kyler ner er öl till minusgrader hemma. När det börjar närma sig lunch får varje grupp en bordsgrill så att köttet kan grillas och tillbehören ätas upp, förslagsvis med en sub zero-bira.

Grilla kan nog de flesta deltagare men vad ska man egentligen äta till? Det vet Tommy Myllymäki som i en cook-a-long av det mer avancerade slaget lär er hur ni höjer era hemmasåser till Bocuse d’Or-nivå och han ger er sina bästa tips, knep och hemligheter hur man lagar fantastiska, grillrelaterade sidorätter och desserter. Tillsammans fixar vi allt som kommer behövas till kvällens brakfest då Johan och Johan öppnar sina smokers och bär ut vad ni stoppat i tolv timmar tidigare.

SLUTSÅLT