Villkor

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

Senast uppdaterat 2021-04-16

Här kan du läsa om våra köp- och leveransvillkor för köp online på holysmokebbq.se samt i vår butik. När du lägger en beställning på www.holysmokebbq.se, som är en del av Big Taste Sweden AB, så godkänner du också våra köpvillkor. Läs igenom köpvillkoren innan du bekräftar ditt köp.

Vid försäljning till enskilda konsumenter gäller alltid konsumentköplagens bestämmelser, liksom distans- och hemförsäljningslagen. Läs konsumentköplagen och dess innebörd på www.hallakonsument.se. När du handlar genom ett företag eller använder ett företagsnamn på kvittot är det köplagen som gäller.

Köp i butik

I våra butiker kan du betala med Swish och de vanligaste konto-/kreditkorten.  

I butiken i Bräcke går det inte att betala med kontanter. 

På Holy Smoke BBQ har du 7 dagars öppet köp på varor som du köper i butik. Förutsättningen är att varan är oanvänd samt att originalkvitto och förpackning följer med varan vid retur. 

OBS! Öppet köp gäller ej färskvaror, reavaror eller specialbeställda varor.

Köp online

1. Beställning

Vid beställning träffas avtal om köp först när Holy Smoke BBQ bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. angivande av pris, leveranstid osv. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Om du har lagt en beställning som du vill ändra eller makulera, kontakta vår kundservice snarast och ange beställningsnummer.

Holy Smoke BBQ reserverar sig för slutförsäljning och faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten.

Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen.

Holysmokebbq.se förbehåller sig rätten att neka en order.

Misstänkta fall av falska beställningar och bedrägeriförsök polisanmäls.

Holy Smoke BBQ är ett registrerat och skyddat varumärke och Holy Smoke BBQ’s e-handel och butik drivs av bolaget Big Taste Sweden AB. 

Big Taste Sweden AB
Org.nr: 556776-2538
Verkstadsgatan 8 
26339 Höganäs

2. Vid köp av Hardware i webbshopen

Vid köp av utrustning i kategorin ”Hardware”, exempelvis Big Green Egg, så behövs viss montering när du tagit emot din försändelse. Vi monterar således heller inga tillbehör som säljs i paket eller s.k. ”bundles”. 

3. Slutsålda varor

Vi reserverar oss för eventuellt felaktiga lagersaldon. Eftersom våra varor även säljs i vår butik kan det hända att någon annan hunnit köpa det sista exemplaret innan du slutfört beställningen. Vi beklagar självklart detta och försöker hitta en likvärdig artikel. Om du inte vill ha ersättningsartikeln har du rätt att häva köpet.

4. Priser

Priserna anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Momsen är mellan 6% och 25 % beroende på vilka produkter du beställer. Holy Smoke BBQ reserverar sig för prisändringar.

5. Betalning

Vår sida är säker, d.v.s uppgifter som till exempel lösenord och kreditkortsnummer är privata. Vi erbjuder säker och smidig betalning via NETS och Ecster i både butik och online. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos våra betalningsleverantörer. Kortbetalningar som hanteras av NETS är PCI-DSS certifierade och licensierade för 3-D Secure (Verified by Visa och MasterCard SecureCode). Du kan välja mellan följande betallösningar: 

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder NETS certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard, American Express. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället och dras från ditt konto när vi skickar varorna.

Faktura och delbetalning: 

Faktura och delbetalning sker genom Ecster.

6. Återbetalning

Återbetalning av det belopp du har betalat sker inom 14 dagar från att vi mottagit meddelande om att du önskar ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Så fort du har mottagit en returbekräftelse till din e-postadress så startar återbetalningsprocessen. Återbetalning sker i enlighet med det ursprungliga köpet om inte annat avtalats.

7. Frakt

Vi skickar våra paket med UPS, DHL och Postnord. Standardfrakten är 99 kr. Handlar du för mer än 2000 kr skickar vi varorna fraktfritt. Fraktkostnad återbetalas ej vid retur. Läs mer under Byte och retur (punkt 8).

UPS & DHL kommer överens med mottagaren via sms eller e-post om tid och plats för leverans av ditt paket. Övriga paket via Postnord levereras till mottagarens utlämningsställe som därefter aviserar mottagaren.

Leveranstiden för lagervaror är normalt 1-14 dagar, både till ombud och hemleverans. Vid extra hög orderingång kan längre leveranstid förekomma. Vi meddelar dig via mejl om den av någon anledning beräknas bli längre. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Kontakta vår kundservice om du önskar häva ditt köp.

Ska du personligen ta emot ditt paket ber vi dig att vara på plats under utsatt leveranstid. Om du inte är hemma vid avtalad tid får du en avisering om var du kan hämta försändelsen. 

I dagsläget skickar vi endast paket inom Sverige.

Fraktskada

Om ditt paket är skadat när du tar emot det, gör följande:

Fotografera paketet innan du öppnar. Ta försiktigt ut innehållet och kontrollera om det är skadat.

Kontakta vår kundservice för att anmäla skadan. Holy Smoke BBQ hanterar en eventuell reklamation gentemot fraktbolaget. Holy Smoke BBQ står för returfrakt om varan ska bytas ut. Detta förutsätter dock att skadan har kunnat dokumenteras enligt ovan instruktion. 

8. Byte och retur

För att byta en vara lägger du en ny order och returnerar den du inte vill ha. Tänk på att vissa varor kommer i en unik förpackning som inte kan ersättas. Klistra därför aldrig returfraktsedeln direkt på denna utan använd en påse, kartong eller annat emballage. Fraktkostnaden för att skicka varan till dig återbetalas ej vid retur. Vidare ansvarar du själv för kostnaden att returnera varan till oss. 

Det går också bra att återlämna varan till vår butik i Bräcke. Har du betalat med kort kan butiken hantera återköpet/bytet, för övriga betalsätt sker återbetalning/justering av faktura i enlighet med ursprungligt köp. Du får alltså inte pengarna tillbaka direkt i butiken utan endast en kvittens på att vi tagit emot din retur. Den hanteras till fullo efter att butiken returnerat ordern till vår webbshop. Detta medför en viss fördröjning innan du får dina pengar tillbaka. 

Outlösta försändelser

Försändelser som ej lösts ut debiteras med en expeditionsavgift om 175 kr för standardpaket och 500 kr för paket som avser ”hardware”. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som nyttjande av ångerrätten.

Avbeställning av produkt

Så länge produkten ej har hunnit paketeras går det bra att avbeställa dina varor. Om du vill avbeställa en icke förbetald order gör du det lättast via mail eller telefon. För att underlätta för kundservice, skriv “Avbeställning” i subject-/ämnesraden. Du får alltid ett svar om din avbeställning godkänns. Får du inget svar, kontakta kundservice på shop@holysmokebbq.se eller 042-77303

RETURADRESS

Big Taste Sweden AB
Verkstadsgatan 8 
26339 Höganäs

9. Ångerrätt

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt. Ångerrätt gäller inte företag. Ångerfristen börjar gälla dagen efter att du tagit emot varan vi skickat till dig. Om ångerfristens sista dag infaller under en helgdag förlängs ångerfristen till nästkommande vardag. Ångerrätten regleras i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59).

Vid delretur betalar vi tillbaka värdet på den eller de varor du returnerat. Som köpare står du för returfrakten. Vi löser inte ut paket mot postförskott.  För att undvika problem när du vill nyttja ångerrätten, tag kontakt med kundservice innan du skickar tillbaka varor. Du kan även använda dig av konsumentverkets standardformulär som du hittar på Konsumentverkets webbplats (konsumentverket.se). När du hämtar ut en beställd vara i vår butik gäller öppet köp i åtta dagar, ej ångerrätt.

Vid åberopande av ångerrätt

Meddela Holy Smoke BBQs kundservice inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den, att du avser utöva din ångerrätt. Returnera varan, i produktkartongen med det avsedda emballaget. Varan ska vara komplett och i ursprungligt skick. Detta innebär att alla tillbehör och manualer ska finnas med i returen, samt att varan och förpackningen ska vara i väsentligt oförändrat skick. Holy Smoke BBQ förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett.

Återbetalning av det belopp du har betalat sker inom 14 dagar från att vi mottagit meddelande om att du önskar ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. 

Du har rätt att hantera varan för att kunna fastställa dess egenskaper eller funktion. Vi förbehåller oss rätten till ett värdeminskningsavdrag upp till 100% av varans värde, i den mån minskningen beror på att du hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Ångerrätten gäller inte för varor som är specialtillverkade efter dina anvisningar. 

Holy Smoke BBQ löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som nyttjande av ångerrätten.

RETURADRESS

Big Taste Sweden AB*
Verkstadsgatan 8 
263 39 Höganäs

10. Garanti

Holy Smoke BBQ lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år om produkten ej skadats av handhavandefel.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundservice via mail eller telefon för utförlig returinformation. Holy Smoke BBQ står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel. Holy Smoke BBQ ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig av denna process.

11. Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du som kund rätt att reklamera en vara i tre år efter inköpsdatumet. Ett fel som visar sig inom sex månader antas ha funnits där från början, om inte säljaren kan bevisa att felet inte är ursprungligt. Efter sex månader åligger det dig som kund att bevisa att felet fanns från början, dvs. att det är ett ursprungligt fel på varan. Holy Smoke BBQ står för alla kostnader vid godkänd reklamation. Du som kund måste lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig. Vidare så testar och bedömer Holy Smoke BBQ alla inlämnade produkter. Visar det sig att det är ett handhavandefel eller om produkten är felfri debiteras kunden från 250 kr för testarbetet samt eventuell fraktkostnad. Holy Smoke BBQ ansvarar ej för kostnader som kan uppstå på grund av en defekt vara.

Kontakta kundservice via mail och beskriv felet så utförligt som möjligt, gärna med foton. För att kunna reklamera en produkt måste du bifoga något som bevisar att varan är köpt hos oss, t.e.x orderbekräftelse, faktura eller ett kontoutdrag. När din reklamation är registrerad, kommer vi att återkoppla till dig så snart som möjligt för att hjälpa dig vidare med ditt ärende.

RETURADRESS

Big Taste Sweden AB
Verkstadsgatan 8 
263 39 Höganäs

Vid eventuell tvist följer vi lagen om alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden, som trädde i kraft den 1 januari 2016, och hänvisar till EU:s gemensamma tvistlösningssida eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige.

12. Integritetspolicy & GDPR

De personuppgifter du lämnar till Big Taste Sweden AB hanteras enligt GDPR och med största respekt. Med ditt samtycke använder vi insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

• För att vi ska kunna behandla din beställning och betalning samt kunna leverera den till dig

• För att kunna meddela leveransstatus, eller kontakta dig i händelse av problem med leveransen av din order.

• För att kunna skicka dig intressanta erbjudanden och annan marknadsföring via mejl och SMS samt information om händelser och kampanjer på holysmokebbq.se 

I vår sekretesspolicy finner du samlad information om hur Big Taste Sweden AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kring dessa. Du har enligt lag rätt att få ta del av den information som vi har registrerad om dig, och få uppgifter ändrade eller raderade. För mer information om det vänligen läs vidare i vår sekretesspolicy här.

13. Cookies

På holysmokebbq.se använder vi cookies. En cookie eller kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Den används för att underlätta för dig som besökare på webbplatsen. Vi sparar ingen personlig information via cookies. Om du inte vill ha några cookies kan du ställa in detta i din webbläsare. Gör du några inställningar eller val på webbplatsen, så kan information komma att sparas i cookien. Nästa gång du besöker samma webbplats, slipper du då göra om samma inställningar. Istället är det cookien som meddelar webbplatsen att besökaren varit där tidigare och vilka inställningar som gjorts. Om du gör nya inställningar på webbplatsen, byts den gamla cookien ut mot en ny i din dator. Cookies används alltså av praktiska skäl för att underlätta för dig som besöker en viss webbplats.

Lag om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med cookies få tillgång till information om att webbplatsen innehåller cookies och varför cookies används.

Två typer av cookies

Det finns två typer av cookies, båda används på holysmokebbq.se. Den ena lagras endast tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Den här typen av cookie används när besökaren loggar in på holysmokebbq.se och klassas som en mer nödvändig cookie. Den andra typen sparas som en fil på din dator under en längre tid och används när du besöker webbplatsen igen. Denna finns till för att förhöja användarvänligheten på hemsidan. Big Taste Sweden AB sparar ingen personlig information via cookies. Information om besökaren kan inte spåras.

Om du vill undvika cookies

Om du inte vill ha några cookies kan du ställa in detta i din webbläsare. Det kan dock innebära att du inte får tillgång till alla sidor på webbplatsen. Du kan ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan du också radera cookies som lagrats tidigare.

14. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från Holysmokebbq.se sida, som gör att Big Taste Sweden AB ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att Holysmokebbq.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

15. FAQ

Vanligt förekommande frågor gällande webbshop samt allmänna villkor finns här.

16. Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss gör du det enklast på shop@holysmokebbq.se eller 042-77303

Big Taste Sweden AB
Verkstadsgatan 8 
263 39 Höganäs

Cookies och sekretesspolicy hos Holysmokebbq.se

Nedan villkor avser den sekretesspolicy och de villkor som är framtagna för holysmokebbq.se och som drivs av Big Taste Sweden AB (Org.nr: 556776-2538)

Senast uppdaterad 2021-04-16

När du besöker holysmokebbq.se samlar vi in information om alla besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de individuella elementen på Holy Smoke BBQ.se samt för att understödja vår marknadsföring.

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

Insamlandet av information på holysmokebbq.se sker inom ramarna för den befintliga lagstiftningen. Om personuppgifter behandlas av holysmokebbq.se, sker det i enlighet med personuppgiftslagen.

I detta sammanhang använder vi olika analysverktyg som t.ex. Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om användningen av holysmokebbq.se och till att göra din upplevelse ännu bättre.

Holysmokebbq.se samlar in information om användare och deras besök på två sätt:

– Genom att använda cookies

– Genom att användarna själva tillhandahåller information (t.ex. vid prenumeration på vårt nyhetsbrev)

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför?

Personuppgifter som du lämnar till oss

När du genomför ett köp, registrerar dig för vårt nyhetsbrev, använder vår sajt, våra sociala medier eller kontaktar oss, kommer du att lämna personuppgifter till oss. Personuppgifter som du lämnar till oss och som vi behandlar kan t.ex. vara ditt namn, adress, mobil- och telefonnummer eller e-postadress.

Personuppgifter som vi samlar in från dig

När du genomför ett köp hos holysmokebbq.se, när du kontaktar oss och när du använder vår sajt, kommer vi att samla in personuppgifter om dig. Sådan information är ditt namn, födelsedatum, kön, kontaktuppgifter, kunduppgifter, IP-adress, operativsystem, information om den hård- och mjukvara du använder, uppgifter relaterade till dina kontakter med oss, information om dina surfvanor (så som geografisk plats, sessionstid, vilka externa sidor du tidigare har besökt, vilka sidor och sociala nätverk du besöker hos oss, dina intressen samt information om din övriga användning av våra tjänster och produkter), sök- och köphistorik, vilka varor du besökt eller lagt i varukorgen i vår nätbutik samt betalsätt.

För kundservice och administration av kundförhållande

Vi behandlar namn, adress, mobil- och telefonnummer, e-postadress och köphistorik från din kontakt med oss i syfte att ge dig god kundservice och för att administrera vårt kundförhållande med dig. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är att den är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig eller för att vidta åtgärder innan ett sådant avtal ingås, alternativt vårt berättigade intresse att tillhandahålla god service i det fall du inte är kund hos oss. Om du inte lämnar ovan nämnda personuppgifter har vi inte möjlighet att leverera våra produkter till dig eller i övrigt fullgöra våra åtaganden gentemot dig.

För marknadsföring

Vi behandlar namn, mobil- och telefonnummer, e-postadress, din köphistorik och uppgifter om din användning av sociala medier för att skicka nyhetsbrev och kampanjerbjudanden till dig via e-post, sms eller post. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke som vi antingen inhämtar i samband med att du registrerar dig som användare hos Holy Smoke BBQ eller i samband med ditt köp. Du lämnar ditt samtycke genom att aktivt kryssa i en eller flera kryssrutor på vår sajt.

För automatiserat beslutsfattande eller profilering

För att kunna utveckla våra produkter, tjänster och erbjudanden till dig kan vi på ett automatiskt sätt komma att samla in och analysera uppgifter om dig. Sådana uppgifter är ditt namn, födelsedatum, kön, kontaktuppgifter, kunduppgifter, IP-adress, operativsystem, information om den hård- och mjukvara du använder, uppgifter relaterade till dina kontakter med oss, information om dina surfvanor, sök- och köphistorik, vilka varor du besökt eller lagt i vår varukorg, betalsätt samt din övriga aktivitet på våra sidor, sociala nätverk och vår sajt. Baserat på resultatet av denna analys av ditt användarbeteende (s.k. profilering) ger vi dig sedan automatiskt anpassad information i form av annonser och erbjudanden som vi tror du kommer uppfatta som intressanta och relevanta för dig. Det finns för närvarande inget automatiserat beslutsfattande eller profilering som skulle påverka dig juridiskt eller på annat sätt i betydande grad. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke som vi antingen inhämtar i samband med ditt köp av produkter ur vårt sortiment. Du lämnar ditt samtycke genom att aktivt kryssa i en eller flera kryssrutor på vår sajt.

För statistik

Vi behandlar ditt ordernummer och andra referensnummer i syfte att göra statistiska sammanställningar. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är vårt berättigade intresse att föra statistik och därigenom utveckla vår verksamhet. I statistiska sammanställningar använder vi aldrig kundernas namn.

För hantering av reklamationer, returer m.m.

Vi behandlar namn, adress, mobil- och telefonnummer, e-postadress och köphistorik i syfte att kunna sköta din eventuella begäran om att returnera produkter eller ta i anspråk dina rättigheter som konsument gentemot oss. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är att den är nödvändig för att fullgöra rättsliga förpliktelser som åvilar oss enligt konsumentlagstiftningen.

För bokföring

Vi behandlar uppgifter om den transaktion som skett mellan dig och Big Taste Sweden AB för bokföringsändamål. Vi behandlar uppgifter om köpet, namn, adress, mobil- och telefonnummer och e-postadress. Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är att den är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse som åvilar oss.

Med vem delar vi personuppgifterna?

Dina personuppgifter kan komma att lämnas ut till och behandlas av våra leverantörer och underleverantörer. Big Taste Sweden AB kan lämna ut dina personuppgifter till tredje part som t.ex. speditörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev eller underleverantörer som kopplas in vid reklamationshantering. Om du gör ett köp på kredit kommer dina uppgifter behandlas av ditt kreditinstitut eller vår partner för kreditgivning. Samtliga dessa aktörer är självständigt ansvariga för sin behandling av dina personuppgifter. Alla samarbetspartner och plattformar som vi använder, har rutiner som följer GDPR-lagstiftning.

Big Taste Sweden AB kan komma att lämna ut dina personuppgifter till myndigheter som kräver att vi lämnar ut sådana personuppgifter. Big Taste Sweden AB kan även komma att lämna ut dina personuppgifter för att tillåta en fusion, ett förvärv eller en försäljning av alla, eller delar av, Big Taste Sweden ABs tillgångar.

Hur länge sparar vi dina uppgifter

Vi sparar inte personuppgifter längre än det är nödvändigt för att uppfylla syftet med behandlingen och de lagkrav som åligger oss, t ex med hänsyn till bokföringslagen och andra regler om preskription.

Användning av personlig information

Känslig personlig information yppas aldrig för tredje part såvida du inte uttryckligen samtyckt, och vi samlar aldrig in personlig information såvida inte du själv har angett denna information när du gjort en beställning, deltagit i en enkät eller liknande. Information samlas in om namn, adresser, postnummer, och mejladresser.

Personlig information används för att implementera den tjänst för vilken informationen samlas in. Informationen används också för att lära känna dig och andra användare av webbplatsen bättre. Denna användning kan inkludera studier och analyser i syfte att förbättra och effektivisera vår och våra leverantörers marknadsföring, våra produkter, tjänster och tekniker samt för att visa innehåll som är anpassat efter dina intressen.

Kontakt rörande persondata

Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på: info@holysmokebbq.se Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du ta kontakt på samma sätt. Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt EU:s dataskyddsförordning, GDPR.

Skydd av persondata

Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt. Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg. Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör. När det gäller köp-, order-, och användarhistorik, kommer vi att radera den 5 år efter transaktionsdatum.

Internets snabba utveckling innebär att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata. Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata. Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för “senast uppdaterad” nertill på webbsidan. Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig. Klagomål skickas till Datainspektionen.