Ingredienser (4pers)
4-8 Tortillabröd, ca 20 cm
4 skivor Spicy Bacon, se recept på www.holysmokebbq.se
4 dl Refried Mushy Beans, se recept nedan
1 sats grov äggröra, se recept nedan
1 sats Peamole, se recept nedan
1 gäng korianderkvistar
200 g White Cheese, smulad
Hot Sauce, valfritt
Limeklyftor
Gör så här
Rosta/stek tortillabröden och håll dem varma mellan handdukar alt i en tortillavärmare. Grilla Spicy Bacon till fin färg och bygg sen ihop din taco som du vill ha den med varma Mushy Beans, äggröra, peamole, koriander, ost och sen lite Hot Sauce och limeklyftor till.
REFRIED MUSHY BEANS
100 g bacon, tärnad
1 gul lök, hackad
2 klyfta vitlök, hackad
1 tsk chilipulver
½ tsk cayennepeppar
1 tsk oregano, gärna mexikansk
1 tsk spiskummin
1 burk kokta blandade bönor m. spad (ca 400 g)
1 dl kycklingbuljong, blandad
1 msk vinäger
1 msk socker
Salt
Peppar
Stek bacon knapriga i sitt eget fett. Tillsätt hackad lök och vitlök
och stek mjuka i 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt kryddor
och stek med i ytterligare ½-1 minut. Slå i bönor med spad och
kycklingbuljong, koka upp och grovmosa bönorna under omrörning,
reducera ner bönorna till önskad konsistens.
Smaka av medvinäger, socker, salt och peppar.
GROV ÄGGRÖRA
6 Ägg
2 msk vatten
50 g smör
Salt
Peppar
Rör ihop ägg, vatten & smör i panna/kastrull med en träslev. Värm på grill/platta under omrörning till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.
PEAMOLE
250 g frusna ärtor, blancherade
2 vitlöksklyftor, skalade
2 msk olivolja
3 cocktailtomater, fintärnade
1 salladslök, tunnskivad
½-1 jalapeño, fintärnad
2-3 kvistar koriander, grovhackade
½-1 lime, färskpressad
Salt
Svartpeppar
Mixa de blancherade ärtorna med vitlök och olivolja till i önskad konsistens. Vänd i tomathack, salladslök, jalapeñotärningar och korianderhack. Smaka av med limejuice, salt och peppar.