Ingredienser

1 sats szechuanbuljong, (se recept nedan)
6 portioner nudlar, nykokta
6 Short Ribs, 1 per person
6 Bok Choy, blancherade
1 knippe salladslök, skivad
1 knippe koriander, hackad
chiliolja, valfri

Värm på buljong och smaka av den. Lägg nykokta nudlar i en skål, lägg på ett short rib och bok choy. Slå på buljong och toppa med salladslök, koriander och chiliolja.

Szechuan buljong

1 dl olja
2 msk sichuanpepparkorn, röda
2 huvud vitlök, skalade
1 stor gul lök, bitar
5 stjärnanis
4 lagerblad
1 dl spicy bean paste
1 dl Shaoxing vin el torr sherry
4 l buljong – nöt, fläsk el kyckling
6 skivor ingefära
3 salladslök
1 stor tomat, tärnad
1 ½ dl soja, ljus
1 msk socker
1 stor bit torkat pomeransskal

Gör så här

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i sichuanpepparkorn, vitlök och lök, svetta i 5-8 minuter under omrörning på medelhög värme. Tillsätt stjärnanis, lagerblad och bean paste, stek med i 2-3 minuter under omrörning. Slå på risvin och buljong och lägg i ingefära, sal ladslök, tomat, soja, socker och pomeransskal. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud i ca 1-1 ½ timme, smaka av med soja och ev socker.
Sila av och buljongen är redo att användas.