Inredienser (4pers)

1 majskyckling, delad (ca 1 ½ kg/kyckling)
1 sats marinad, se recept nedan
1 sats Jalapeño Spicy Sauce, se recept nedan
bröd

Gör så här

Marinera kycklinghalvorna i minst 1 timme, gärna över natt i kyl.

Grilla kycklingen på indirekt värme el. rök på 125°C i ca 30-40 min, innertemperatur ska komma upp till 65°C minst. Lägg sen kyckling, med skinnsida ner och ”sota” upp den lite hastigt. Ta av och låt vila i 5-10 minuter innan den delas grovt, toppa med Jalapeño Spicy Sauce och servera med nygrillat bröd.

Marinad

2 msk paprikapulver, söt
2 msk oregano
2 msk chilipulver
2 msk madras currypulver
¾ dl salt
1 ¼ dl vit vinäger
26 klyftor vitlök
1 ¼ dl olivolja

Mixa ihop alla ingredienser till marinaden.

JALAPEÑO SPICY SAUCE

3 dl Holy Smoke BBQ Jalapeño Green Sauce
1 msk Sambal oelek
1 dl persilja, grovhackad
1 dl koriander, grovhackad

Grovmixa till sås med Sambal oelek, persilja och koriander.
Servera ovanpå kycklingen när den grillats.