Ingredienser (4-8 pers)

Steg 1
3 dl gräddfil
2 ägg
1 dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
2 msk Holy’s Adobo Rub
2 msk Holy’s Sriracha Rub
8 Kycklinglårfiléer
rimmade & rökta till 65°C, sen nedkylda

Steg 2
4 dl vetemjöl
1 dl maizena
½ msk bakpulver
1 msk Holy’s Adobo Rub
1 msk Holy’s Sriracha Rub
½ msk salt
Olja att fritera i

Tillbehör:
Hamburgerbröd, Vafri – rostad
Jalapeno & Lemon-Mayo, se recept nedan
Pickles – valfri, vi kör på B&B pickles
Silverlök – tunnskivad & isad
Isberg – tunnskivad & isad

ALLROUND RUB

6 msk grovsalt #3
3 msk råsocker
3 msk rökt/söt paprikapulver
1 ½ msk paprikapulver
1 msk ingefärspulver
2 msk grönsaksbuljongpulver
4 ½ tsk vitlökspulver
4 ½ tsk Colemans senapspulver
4 ½ tsk spiskummin, malen
1 msk cayennepeppar
1 msk grovmalen svartpeppar

Steg 1:
Vispa ihop gräddfil med ägg, majonnäs, äppelcidervinäger och de 2 rubsen. Lägg i de rökta kycklinglårfiléerna och låt marinera 2-3 timmar i kylen, alt. över natt.

Steg 2:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Skaka av lite marinad från kycklinglårfilén och doppa i mjölblandning så den fäster ordentligt. Lägg kyckling på galler och ställ in i kyl, ca 1-2 timmar, utan att täcka dem. Hetta upp minst 2 liter olja i en fritös alt kastrull till 170-175°C, fritera kycklingen krispig och gyllenbrun, ca 3-5 minuter. Lyft ur, krydda med lite salt och servera i det rostade hamburgerbrödet med med tillbehören.

JALAPEÑO & LEMON-MAYO

3 dl Hellmans mayo
2 dl gräddfil
1 msk vitlökspulver
½ citron, pressad + finrivet skal
1 tsk Jalapeño-flakes
½ msk Tabasco
Salt
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och ev. mer Tabasco.