Ingredienser (4pers)

2 rödlökar, hackade
1 ½ dl vit vinäger el. filippinsk kokosvinäger
¾ dl japanska soja
4 klyftor vitlök, krossade
1 ½ msk farinsocker
2 st lagerblad, smulade
2 tsk svartpeppar, grovmalen
1 kg kycklinglår med skinn
8 tortillabröd, 30 cm
2-300 g grovriven ost, ex. Provolone
Salt
1 sats white onion & jalapeñosalsa, se recept nedan
Limeklyftor

Gör så här

Mixa lök, vinäger, soja, vitlök, socker, lagerblad, svartpeppar till en puré. Blanda kycklinglår med purén och lägg i en plastpåse över natt – ca 12 till max 24 timmar. Elda upp grillen så du får en bra glöd på en halvan och andra som indirekt zon. Grilla kycklinglåren så de får fin färg/karamellisering på båda sidor, flytta sen över till indirekt zon och grilla klart med lock på till ca 65-70°C i kärnan. När kycklingen är klar, lyft av och låt vila i 10 minuter invirade i slaktarpapper. Fördela under tiden osten på tortillabröden, vik ihop och grilla dem på båda sidor så de får färg och osten smälter. Ta av bröden, öppna upp och lägg i plockat kycklingkött, toppa med salsa, servera med lite pressad lime och ev. hot sauce.

White onion & jalapeñosalsa

1 silverlök, hackad
1 dl koriander, hackad
½-1 röd jalapeño, hackad
1 lime, pressad
Salt
Svartpeppar

Blanda ihop hackad lök, koriander, jalapeño och limejuice, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i minst 15 minuter innan den används.