Ingredienser (4pers)

2 kg fläsksida utan svål
200 g salt
260 g socker
12 g vitpeppar
6 g nitritsalt
1 sats srirachasirap, se recept nedan
Holy Smoke BBQ Adobo dry rub
Holy Smoke BBQ Apple & Maple seasoning

Gör så här

Blanda ihop salt, socker, peppar och nitritsalt. Lägg en lager av saltblandning i botten på en plåt med kanter, lägg på fläsksidan och strö över resterande blandning. Rimma i kyl, ca 10-12 timmar, vänd gärna efter halva tiden. Ta fläsksidan ur rimblandningen och skölj den ren, torka av ordentligt och krydda sen med ett lager Holy Smoke BBQ Adobo rub. Rök fläsksidan på 125°C i Smokern/Röken, ca 5-6 timmar till en innertemperatur på 86-88°C. Ta ut köttet och låt svalna i rumstemperatur, vira sen in i plastfilm och lägg i lätt press över natten i kyl. Skiva ca 3-4 cm tjocka skivor av fläsksidan och grilla så den får fin färg på båda sidor. Lägg upp och toppa med Srirachasirap och Holy Smoke BBQ Apple & Maple seasoning.

Srirachasirap

1 ½ dl ljus sirap
½ dl Sriracha
2 msk äppelcidervinäger
1 nypa salt

Rör ihop alla ingredienser i en bunke och smaka av med salt och ev. mer Sriracha och vinäger efter smak.