Ingredienser (4-6 pers)

9 dl vatten
1 dl salt
½ dl socker
2 kg Kycklingvingar, 3 leder
1 sats Sweet, Sticky & Spicy-sås, se recept nedan
Olja att fritera i
Garnering:
Salladslök, tunnskivad,
Sesamfrön, rostade
Citronklyftor

Gör så här

Blanda ihop vatten med salt och socker tills det löst upp sig. Lägg i kycklingvingarna och rimma i 1-2 timmar, lyft ur rimlag och låt rinna av. Elda upp Smokern till 120 125°C och rök vingarna på galler i ca 1 timme alt. upp till 75°C. Ta ut och låt svalna, förvara sen svalt i påse eller bunke med plastfilm på. Vid servering: Hetta upp en fritös/kastrull med olja och fritera 5-10 vingar i taget(beroende på storlek) i 4-5 minuter och vingarna fått fin färg och krispat till sig. Vänd dem sen direkt i Sweet, Sticky & Spicy såsen. Lägg upp och toppa med salladslök, sesamfrön och citronklyfta på sidan.

SWEET, STICKY & SPICY SAUCE

3 msk Japansk soja
1 dl Mirin
¾ dl äppelcidervinäger
¾ dl Gochujang (Koreansk chilipasta)
2 msk Sriracha sås
1 dl ljus sirap
½ dl sesamolja
1 dl råsocker
2 tsk vitlökspulver
1 tsk ingefärspulver
½ tsk vitpeppar, malen
½-1 tsk salt
Maizena + vatten att reda

Koka upp alla ingredienser och sjud i ca 3-4 minuter, red sen till önskad konsistens, sjud ytterligare 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna, förvara kallt tills den ska användas.