Inredienser (4pers)
4 färska hela humrar, ca 5-700 g/st
½ kg smör
½ l olja
1 vitlök, delad på hälften
Några torkade chilis. T.ex. ancho, guajillo, pasilla negro…
1 citron, halverad & grillad
Salt
Svartpeppar
TILLBEHÖR
Vitlöksbröd
Grönsallad
Sotad citron
Hot sauce
Gör så här
Börja med att smälta smör så det blir gyllenbrunt, slå på olja och lägg i vitlök, chilis, citron, salt och peppar, låt sen stå på varmhållning.
Avliva humrarna med kniv. Lägg dem sedan direkt på kolen i grillen. Se till att ha riktigt bra glöd. Börja med skalet ned mot glöden.
Grilla i 1-2 minuter, vänd och grilla 1-2 minuter till. En större hummer kan behöva lite mer tid.
Lägg över humrarna i smörblandningen och låt ligga och dra i 10-20 minuter. Inte för hög värme, ca 45-50°C.
Ta upp ur smöret och servera direkt med valfria tillbehör.
Glöm inte att doppa brödet i smörblandningen.