Skip to main content

Årets julklapp (igen)
Stjärnkocken Stefan Ekengren, kokboksförfattaren Jonas Cramby och BBQ-evangelisterna Holy Smoke hälsar välkomna till en cooking class utöver det vanliga.

Under en lång, strapatsrik dag kommer vi pusha gränserna för vad man kan göra i ett utekök – och hur mycket rökt kött man egentligen kan stoppa i sig.

Dagen inleds med att ladda rökarna med de spädgrisar som vi kommer äta på kvällens sydstatsbonanza. Medan deltagarna dricker en kopp kaffe och käkar en stående frukost finns det tillfälle att pumpa Johan Fritzell och Johan Åkerberg från Holy Smoke på alla de hemligheter, tips och tekniker som gjort dem till BBQ-legender i sin egen livstid.

Sen fokuserar vi på vad man kan äta till bbq för det vet moffmästaren, potatisprinsen och hertigen av hasselback Stefan Ekengren. I en faktaspäckad cook-a-long lära han deltagarna allt om hur man får till sidorrätter, tillbehör och såser av absolut världsklass. Det kommer bli grundkurs i tuttulbakning, 100 högskolepoäng senapsteori och clinics i gaffelmosning – och till mellis blir det såklart en hasselback. Allt ni lagat blir till en överdådig lunch, ackompanjerat av kött direkt ur Holy Smokes rökar.

Under eftermiddagen är det dags för kokboksförfattarnas Prince of darkness, Jonas Cramby, att ta över. Denna gång har han återigen snöat in på amerikansk matlagning i allmänhet och det mystiska, magiska cajunköket i synnerhet. Vi får lära oss hur man kokar en gumbo, ställer till med en crawfishboil och sen får deltagarna hjälpas åt att laga alla goda sides till den så kallade cochon de lait, helgrillade gris, som vi la in på morgonen. Musiken kommer givetvis vara dragspelsbaserad och såklart blir det specialpriser i baren på både picklade ägg och ”one bourbon, one scotch, one beer”. Bar överkropp i snickarbyxa är inget krav, men uppmuntras.

Köp din biljett här